Termékek korosztály szerint: 0 | 0.5 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9+ | Összes termék

 

Kérdések - VálaszokHogyan segítik a "VTECH BABY" termékek a csecsemők fejlődését?

A játékok megtervezésében és újításában nagy szerepet játszik az, hogy azok a lehető legtöbbet hozzák ki a csecsemőkből és a járni tanuló kis gyerekekből miközben játékra, tanulásra és felfedezésekre ösztönzik őket. 
Fontos, hogy a játékok használatuk közben a gyermek szellemi és pszichikai képességét fejlesszék, miközben azok a gyermeket ösztönzik, tanítják és lekötik a figyelmét. 

Hogyan tudom gyermekemet arra ösztönözni, hogy más gyerekekkel is jól együtt tudjon játszani?

Ez a kérdést gyakran teszik fel az aggódó szülők. Egy gyermek a társas viselkedés első lépéseit otthon tanulja meg. Ha otthonukban gyermeke más gyerekekkel együtt játszik, célszerű olyan a játékokat vásárolni, amelyet a legtöbb gyerek kedvel, így egyszerre többen tudnak részt venni a közös játékban. Sok kis gyereket figyeltem játszás közben egy baba kiállításon, ahol a Vtech Smartville abécé vasút játékkal játszottak. Mivel a játék több darabból áll és sok figura tartozik hozzá, így a gyerekek együtt tudtak játszani. A szülőknek mindenképpen hangsúlyozniuk kell azt, hogy a játékokat meg kell tudni osztani másokkal is, még akkor is, ha a gyerek eleinte vonakodik attól, hogy letegyen egy számára érdekes játékról. A gyerekeknek a szociális környezetbe való beilleszkedéshez a felnőttek vagy más idősebb gyerekek segítségére van szükségük.

Miképpen segítik gyermekem fejlődését a Vtech játékok?

A Vtech játékok a tanulási folyamat során teret és lehetőséget biztosítanak a fejlődésre a gyermek számára. Ez azt jelenti, hogy mindig van egy másik tanulási fázis, amit  a gyermek szülői vagy idősebb gyerekek segítségével el tud érni.

Hogyan lehet megbizonyosodni arról, hogy az adott játék funkciója megfelelő-e a gyereknek?

A Vtech lelkes csapata gondoskodik arról, hogy minden játék a nemzeti tanterv által előírt előírásoknak feleljen meg.

A 3 éves gyermekem jobban szereti a tv-ben nézni Thomas, a gőzmozdony-t, mint tanulni. Mi a teendő ilyenkor?

A Vtech "Thomas, a gőzmozdony" játéka tanulással egybekötött tartalommal rendelkezik, így gyermeke egyszerre tud tanulni és játszani kedvenc karakterével. Az izgalmakkal teli - és figyelmet lekötő tartalom folyamatos koncentrációra ösztönzi gyermekét. 

Mit jelentenek a Vtech által használt ikonok?

A Vtech termékek csomagolásán található jelek megmutatják, hogy mit fejleszt az adott játék. A Vtech által használt összes ikonikus jel jelentése és leírása megtalálható a "klub.vtech.hu / Jelmagyarázat" oldalon.

A fiam tanulás közben nem koncentrál. Hogy tud a Vtech segíteni?

Fiatal gyerekeknél gyakran vannak olyan időszakok, amikor bizonyos dolgokra kevésbé figyelnek. Nem kell aggódniuk a szülőknek ez miatt. Inkább úgy ösztönözzék a gyerekek figyelmét és érdeklődését, hogy ne erőltessék rá a hosszú távú koncentrálást. Olyan esetben, amikor a gyermek figyelme kevésbé intenzív, a kikényszerített tanulásnak nem kívánt eredménye lehet. Az a fontos, hogy fia figyelmét és érdeklődését folyamatosan lekösse.

Miért előnyösebb Vtech laptopot vásárolnom a hagyományos Laptop-pal szemben?

A játék során elérhető nehézségi szintek elvégzése egyszerre jelent fejlődést és kihívást a gyermek számára. 

Fontos a játékkal eltöltött idő gyermekemmel?

Az az időtartam, amit a szülő gyermekével tölt, a szülői befektetés. Egy gyereknek ahhoz a világhoz, amelybe beleszületik, alkalmazkodnia kell.  Alapvető fontosságú az az idő, amit a szülő játszással tölt el gyermekével.  Örömet és elégedettséget fog jelenti egy szülőnek, ahogy figyelemmel kíséri bébije szociális fejlődését. Fiatal anyukák gyakran kérdezik, hogy tud-e a kis baba unatkozni, ha csak a kismamával van? A válasz határozottan nem így van.
Egy fiatal gyermek számára a szülők jelentik a legfontosabb embereket a világon.
Egy csecsemő a pszichikális világban tapasztaltakon keresztül tanul, de sokkal fontosabb számára, hogy a világban tapasztaltakon keresztül tanuljon.
A csecsemők ugyanúgy tanulhatnak az idősebb gyerekektől és testvérektől is, mint a felnőttektől.  A Vtech "Smartville" - Okosváros termékek ideális játékok, mert a gyerekeket csoportos játszásra motiválják. Ez ugyancsak egy jó lehetőség a szülőknek arra, hogy egyszerre ösztönözzék játszásra és szociális tájékozottságra a gyerekeiket, például azzal, hogy megosztják a játékokat más gyerekekkel is.

Sokszor tapasztaltam, hogy a Vtech a termékek csomagolásán olyan képeket használ, ahol a szülők gyerekeikkel játszanak.  Helyes dolog,  ha hagyjuk, hogy a gyerek egyedül játszon?

A legfontosabb újta egy gyerek fejlődésének az a világgal és elsősorban más emberekkel való interakciók során bekövetkező tanulási folyamat.   Egy fiatal gyermek számára a szülők jelentik a legfontosabb embereket a világon. A kis gyerekek fejlődése nagyon sokban függ attól az időtartamtól, amit a szülők a velük való foglalkozásra fordítanak. Egy olyan ideális világban, amiben a szülőknek nem kellene általános házi - és egyéb munkákat végezniük, szép lenne, ha a szülők minden idejüket a gyerekekkel töltenék.
De néha elkerülhetetlen, hogy egy gyerek egyedül maradjon játszani. Egy gyerek folyamatos ismétléssel tanul meg dolgokat és talán néha, amikor egyedül marad a játékaival, lehetősége nyílik arra, hogy eljátsza azt, amit már megtanult a szüleitől. Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy egy szülőnek milyen fontos szerepe van gyermeke fejlődésében.  De ne felejtsük el, hogy a szülői tanítás hatása akkor is folytatódik, amikor a szülő fizikálisan nincs is jelen gyermeke közelében.